pic_02

EGYÉNI JÓGAÓRA

Egyéni jógaóra

Feszélyez, ha sok ember között kell jógázni? Zavar, aggaszt, hogy mások ügyesebbek? Elfoglalt vagy és nem találsz megfelelő csoportos időpontot? Esetleg egyedi igényeid vannak, melyeket egy csoportos foglalkozáson nem mindig tudnak figyelembe venni? Válaszd az egyéni oktatást!

Egy csoportos órától eltérően egy magánórán csak a gyakorló és az oktató vesz részt, így jóval személyesebb jógaélményben lehet részed; egy egyéni órán sokkal hatékonyabb mentális és fizikális fejlődést tudsz elérni, mintha egy – mindenkinek jó gyakorlatsort alkalmazó – csoportos órán.

Nyerj pozitív élményeket már az első perctől!

Kezdőként gyakran nehéz és kiemrítő egy csoportos óra üteme, arról nem is beszélve, hogy könnyen elveheti a kedved, ha nincs sikerélményed. Egyéni oktatás keretein belül nem kell a túlélésre játszanod, csak azon dolgozunk, hogy kellpen megerősödj ott, ahol kell és lelazulj ott, ahol kell, megismerd a pózokat és finomítsd a légzésed.Privát jógaórákon személyesen porcikáról, porcikára igazítlak ki egy pózban, megbeszéljük a könnyített és nehezített változatokat.

Koncentrál a személyes céljaidra!

Egyéni jógaórákon csak a te személyes céljaid, állapotod és haladási tempódat tartjuk szem előtt. Nem kell alkalmazkodnod a tanár óraritmusához, itt a tanár illeszkedik hozzád. Folyamatosan az igényeid szerint alakítjuk az órák ritmusát, foglalkozunk erőgyakorlatokkal, nyújtással, relaxálással és meditációval.

Állítsd össze saját időrendedet

Talán előfordult már, hogy nagyon készültél, mégsem sikerült odaérni egy jógaórára, pedig nagyon szükséged lett volna rá aznap. Egyéni jógaórák keretében nem kell másokhoz, vagy előre megszabott órarendhez igazodnod. Még a legzűrösebb időszakokban is lesz lehetőséged átmozgatni magad, legyen szó reggelről, napközbeni óráról, vagy estiről. Tervezd nyugodtan a napirendedet, privát óráinkkal a jógáról sem kell lemondanod.

Nem kell tartanod a sérülésektől!

Magától értetődő, hogy egy csoportos órán egy oktató nem tud teljes körűen figyelni minden gyakorlóra. Így előfordulhat, hogy egy póz nem megfelelő végrehajtása közben lesérülsz és hosszú hetekig oda a gyakorlás. Egyes betegségek, vagy élethelyzetek pedig kifejezett figyelmet igényelnek, mint a cukorbetegség, bármilyen mentális probléma, vagy áldott állapot. Ilyen esetekben speciális jógagyakorlatokra, könnyítésekre, módosításokra van szükség. Ilyen esetekben mindenképpen az egyéni gyakorlás javasolt.

Készülj fel az otthoni gyakorlásra!

Ha szeretnél otthoni gyakorlásba fogni, azt mindenképpen érdemes felkészülten tenni a sérülések, húzódások elkerülése érdekében. A privát órákon megtanulhatod a pózok helyes, biztonságos végrehajtását, a gerinc kíméletes átmozgatását és a légzéstechnikákat. Ezen utóbbiakat ugyanis kevés csoportos órán tudod gyakorolni.

Szerezz mélyebb tudást!

Az egyéni jógaórák nem pusztán a kezdőknek, de a gyakorlottabb jógázóknak is ajánlott, ha szeretnének megismerni kreatív jógaszekvenciákat, haladóbb pózokat és nagyobb gyakorlást igénylő légzőgyakorlatokat.

Vélemények

Lassan két éve járok Líviához egyéni jógaórára. Szeretem, mert nagyon lelkiismeretes, alapos és naprakesz, sőt emellett kedves, és jófej is. Minden óran tud újat mutatni, így garantált a folyamatos fejlődés. A gyakorlatok közben instruál, ami tök jó, mert így tudom hogy körülbelül mit, és hol kell éreznem. Ha kell kijavít, emellett lehet vele nevetni és jókat beszélgetni is.

Kis Rita

Érdekel az egyéni jógaoktatás

Felveszem a kapcsolatot!